Meubels

Waskom Badkamer: Stijlvolle en Functionele Toevoeging aan je Badkamer

De badkamer is een essentiële ruimte in ons huis waar we dagelijks tijd doorbrengen. Het is belangrijk dat deze ruimte niet alleen functioneel is, maar ook een esthetisch aantrekkelijk karakter heeft. Een populaire trend in badkamerdesign is het gebruik van een “waskom”. In dit artikel zullen we de waskom badkamer bespreken, inclusief de voordelen, verschillende stijlen en installatie-opties.

Wat is een Waskom Badkamer?

Een waskom badkamer is een stijlvol alternatief voor de traditionele wastafel. Het is een op zichzelf staande kom die bovenop een wastafelblad of meubel wordt geplaatst. Het creëert een opvallend en eigentijds element in de badkamer.

Voordelen van een Waskom Badkamer

Het gebruik van een waskom in de badkamer biedt verschillende voordelen:

 • Stijlvolle uitstraling: Een waskom geeft een luxueuze en moderne uitstraling aan de badkamer. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor er altijd een optie is die past bij jouw persoonlijke smaak en badkamerontwerp.
 • Ruimtebesparend: Doordat de waskom op het wastafelblad wordt geplaatst, bespaar je ruimte in de badkamer. Dit is vooral handig in kleinere badkamers.
 • Individualiteit: Met een waskom kun je jouw persoonlijkheid en stijl tot uiting brengen in de badkamer. Er zijn talloze ontwerpen beschikbaar, van strak en modern tot rustiek en natuurlijk.
 • Gemakkelijke installatie: Een waskom kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een bestaand wastafelblad of meubel. Dit maakt het een haalbare doe-het-zelfoptie voor thuisverbetering.

Materialen en Stijlen

Waskommen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw smaak en badkamerontwerp past.

Keramiek

Keramische waskommen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, waardoor je een brede keuze hebt.

Glas

Glas waskommen hebben een elegante uitstraling en creëren een gevoel van ruimte en lichtheid in de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals helder glas, matglas of gekleurd glas.

Natuursteen

Natuurstenen waskommen voegen een organisch en luxe element toe aan de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten steen, zoals marmer, graniet en travertijn. Elke steen heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling.

Installatie-opties

Er zijn verschillende installatie-opties beschikbaar voor waskommen:

Opbouwmontage

Bij opbouwmontage wordt de waskom volledig op het wastafelblad geplaatst. Dit creëert een opvallend en sculpturaal effect.

Inbouwmontage

Bij inbouwmontage wordt de waskom gedeeltelijk in het wastafelblad geplaatst. Dit zorgt voor een strak en naadloos uiterlijk.

Halfinbouwmontage

Bij halfinbouwmontage wordt de waskom gedeeltelijk op het wastafelblad geplaatst, waarbij een deel van de kom boven het blad uitsteekt. Dit geeft een interessant visueel effect.

Onderhoud en Reiniging

Het onderhouden en reinigen van een waskom is relatief eenvoudig. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik milde schoonmaakmiddelen om de waskom schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.
 • Spoel de waskom regelmatig af met water om zeepresten en vuil te verwijderen.
 • Vermijd het gebruik van schurende materialen of harde borstels, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.
 • Droog de waskom af met een zachte doek om watervlekken te voorkomen.

Prijsklasse

De prijs van een waskom badkamer varieert afhankelijk van het materiaal, de grootte en het merk. Over het algemeen zijn keramische waskommen meestal betaalbaarder, terwijl natuurstenen waskommen vaak duurder zijn.

Waskom Badkamer Inspiratie

Hier zijn enkele ideeën om je te inspireren bij het gebruik van een waskom in je badkamer:

 • Minimalistische stijl: Kies voor een strak vormgegeven keramische waskom in een neutrale kleur en combineer deze met een minimalistisch wastafelblad voor een moderne uitstraling.
 • Natuurlijke uitstraling: Ga voor een natuurstenen waskom in combinatie met houten elementen voor een warme en rustieke sfeer.
 • Statement piece: Kies een glazen waskom in een opvallende kleur of patroon om een statement te maken in je badkamer.

Tips voor het Kiezen van de Juiste Waskom

Bij het kiezen van een waskom voor je badkamer zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Afmetingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de waskom passen bij de beschikbare ruimte op het wastafelblad of meubel.
 • Stijl: Kies een stijl die past bij je badkamerontwerp en persoonlijke smaak.
 • Materiaal: Overweeg de eigenschappen en het onderhoud van verschillende materialen voordat je een keuze maakt.

Conclusie

Een waskom badkamer is een stijlvolle en functionele toevoeging aan je badkamer. Het biedt vele voordelen, zoals een stijlvolle uitstraling, ruimtebesparing en de mogelijkheid om je persoonlijke stijl tot uiting te brengen. Met verschillende materialen, stijlen en installatie-opties is er altijd een waskom die past bij jouw smaak en behoeften.

Wat is het verschil tussen een waskom en een wastafel?

Een waskom is een op zichzelf staande kom die bovenop een wastafelblad wordt geplaatst, terwijl een wastafel meestal geïntegreerd is in een meubel of aan de muur is gemonteerd.

Kan ik een waskom zelf installeren?

Ja, een waskom kan vaak eenvoudig worden geïnstalleerd op een bestaand wastafelblad of meubel. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en indien nodig professionele hulp in te schakelen.

Hoe kan ik mijn waskom het beste schoonmaken?

Gebruik milde schoonmaakmiddelen en spoel de waskom regelmatig af met water. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Past een waskom bij elk badkamerontwerp?

Ja, er zijn waskommen verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor er altijd een optie is die past bij elk badkamerontwerp.

Welke accessoires kan ik gebruiken met een waskom?

Je kunt de waskom aanvullen met accessoires zoals een kraan, een spiegel en opbergmogelijkheden op het wastafelblad om een complete badkameropstelling te creëren.

Avatar

Jordy

About Author

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like

Meubels

Badkamer Kraan: Kies de Perfecte Kraan voor Jouw Badkamer

Een badkamerkraan is een belangrijk onderdeel van je badkamer en kan de algehele uitstraling en functionaliteit ervan verbeteren. In deze
Meubels

Badkamer Mat: De Perfecte Toevoeging voor Jouw Badkamer

Een badkamer is een essentieel onderdeel van elk huis. Het is een ruimte waar we ons kunnen ontspannen en verfrissen