Meubels

Planchet Badkamer: Een Handige Toevoeging voor Jouw Badkamer

Als je je badkamer wilt verbeteren met extra opbergruimte en een stijlvolle uitstraling, dan is een planchet badkamer een geweldige keuze. Met een planchet kun je je badkamerartikelen netjes georganiseerd houden en tegelijkertijd een vleugje elegantie toevoegen aan de ruimte. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over planchetten voor de badkamer. Van de voordelen en verschillende stijlen tot tips voor installatie en onderhoud, we hebben je gedekt.

Introductie

Een planchet badkamer is een plank die aan de muur wordt bevestigd en wordt gebruikt voor het opbergen van diverse badkamerartikelen, zoals zeep, shampoo, tandenborstels en handdoeken. Het is een veelzijdig en functioneel accessoire dat zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Door een planchet aan je badkamer toe te voegen, kun je de ruimte efficiënt gebruiken en tegelijkertijd een georganiseerde en opgeruimde uitstraling creëren.

Voordelen van een planchet badkamer

Het gebruik van een planchet in je badkamer biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Extra opbergruimte: Een planchet biedt extra ruimte om je badkamerartikelen op te bergen, waardoor je de wastafel en het aanrecht vrij kunt houden van rommel.
 • Ruimtebesparing: In kleinere badkamers waar de ruimte beperkt is, kan een planchet de ideale oplossing zijn om toch extra opbergruimte te creëren zonder de kamer te overbelasten.
 • Stijlvolle uitstraling: Planchetten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en afwerkingen, waardoor je je badkamer kunt personaliseren en een stijlvolle uitstraling kunt geven.
 • Gemakkelijke toegang: Met een planchet kun je je veelgebruikte badkamerartikelen binnen handbereik houden, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze nodig hebt.

Populaire stijlen van planchetten voor de badkamer

Er zijn verschillende stijlen van planchetten voor de badkamer die passen bij verschillende interieurontwerpen en behoeften. Hier zijn enkele populaire opties:

Enkel planchet

Een enkel planchet bestaat uit één plank en is ideaal voor kleinere badkamers waar ruimte een beperkende factor is. Het biedt voldoende opbergruimte voor essentiële badkamerartikelen en voegt een subtiele uitstraling toe aan de ruimte.

Dubbel planchet

Een dubbel planchet bestaat uit twee planken, waardoor je meer opbergruimte hebt. Dit type planchet is handig als je extra badkamerartikelen wilt opbergen of als je meerdere gebruikers in de badkamer hebt.

Hoekplanchet

Een hoekplanchet wordt in de hoek van de badkamer geplaatst en maakt gebruik van de ongebruikte ruimte. Het is een slimme oplossing om extra opbergruimte toe te voegen zonder de bewegingsvrijheid in de badkamer te beperken.

Materialen voor planchetten

Planchetten voor de badkamer zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De keuze van het materiaal beïnvloedt niet alleen de duurzaamheid, maar ook de stijl en uitstraling van het planchet. Enkele populaire materialen zijn:

 • Glas
 • Hout
 • Roestvrij staal
 • Marmer

Het kiezen van de juiste maat en vorm

Bij het kiezen van een planchet voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de indeling van de badkamer en je opbergbehoeften. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op en kies een planchet met de juiste maat en vorm die goed bij je badkamer past.

Installatie van een planchet badkamer

Het installeren van een planchet in de badkamer is een relatief eenvoudig doe-het-zelfproject. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Benodigde gereedschappen

 • Waterpas
 • Boormachine
 • Schroevendraaier
 • Pluggen en schroeven
 • Potlood
 • Meetlint

Stappen voor installatie

 1. Bepaal de gewenste positie van het planchet op de muur en markeer de bevestigingspunten met een potlood.
 2. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de markeringen waterpas zijn.
 3. Boor gaten op de gemarkeerde punten en plaats de pluggen in de gaten.
 4. Bevestig het planchet aan de muur met behulp van schroeven.
 5. Controleer of het planchet stevig aan de muur is bevestigd voordat je er badkamerartikelen op plaatst.

Onderhoud van een planchet badkamer

Het onderhouden van een planchet in de badkamer is vrij eenvoudig. Veeg regelmatig stof en vuil weg met een zachte doek of gebruik een mild schoonmaakmiddel om het planchet schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking kunnen beschadigen.

Tips voor het stylen van een planchet

Een goed gestileerd planchet kan een eyecatcher zijn in je badkamer. Hier zijn enkele tips om je planchet stijlvol te stylen:

 • Gebruik decoratieve manden of bakjes om kleine voorwerpen op te bergen.
 • Plaats enkele mooie accessoires, zoals geurkaarsen of een vaas met bloemen, op het planchet.
 • Houd de kleurenschema’s in je badkamer in gedachten bij het kiezen van decoratieve items voor het planchet.

Conclusie

Een planchet badkamer is een praktische en stijlvolle toevoeging aan je badkamer. Het biedt extra opbergruimte, bespaart ruimte en geeft je badkamer een georganiseerde uitstraling. Met de juiste installatie en onderhoud kan een planchet jarenlang meegaan. Kies een planchet dat past bij je stijl en behoeften, en geniet van een georganiseerde en opgeruimde badkamer.

Hoeveel gewicht kan een planchet dragen?

De draagkracht van een planchet varieert afhankelijk van het materiaal en de installatie. Over het algemeen kunnen planchetten tussen 5 kg en 15 kg aan gewicht dragen.

Kan ik een planchet in mijn douchecabine installeren?

Het wordt over het algemeen afgeraden om een planchet in de douchecabine te installeren, omdat het voortdurend blootgesteld zou worden aan water en vocht, wat de duurzaamheid van het planchet kan beïnvloeden.

Hoe kan ik een planchet schoonmaken?

Je kunt een planchet schoonmaken met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen die krassen kunnen veroorzaken.

Kan ik een planchet zelf installeren?

Ja, het installeren van een planchet is over het algemeen een doe-het-zelfproject. Zorg ervoor dat je de benodigde gereedschappen hebt en volg de instructies zorgvuldig.

Zijn er alternatieven voor planchetten?

Ja, er zijn verschillende alternatieven voor planchetten, zoals badkamerkasten, wandplanken en ladekasten. Kies het type opbergruimte dat het beste past bij je behoeften en de beschikbare ruimte in je badkamer.

Avatar

Jordy

About Author

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like

Meubels

Badkamer Kraan: Kies de Perfecte Kraan voor Jouw Badkamer

Een badkamerkraan is een belangrijk onderdeel van je badkamer en kan de algehele uitstraling en functionaliteit ervan verbeteren. In deze
Meubels

Badkamer Mat: De Perfecte Toevoeging voor Jouw Badkamer

Een badkamer is een essentieel onderdeel van elk huis. Het is een ruimte waar we ons kunnen ontspannen en verfrissen